sábado, 12 de mayo de 2007

Peter Bogdanovich (3)

"Una señorita rebelde" (1974), adaptació d'un llibre de Henry James, era una bona pel.lícula. Bogdanovich va fer una incursió en el cinema d'època amb la seva parella (en aquells temps) Cybill Shepherd, i s'en va sortir prou bé. "Una señorita rebelde" és mereix un notable de sobres, però va ser la primera pel.lícula de Bogdanovich que ja no va ser un èxit, i la que va començar a marcar el decliu del director de "Todos rieron". "Una señorita rebelde" sense ser la millor obra de Bogdanovich, mostrava el seu talent i ofici. Una agradable cinta.
De "At long last love"(1975) no puc dir molta cosa: no l'he vist. Posiblement sigui la pel.lícula més oculta de la seva filmografia, la més difícil de veure. Només puc dir que va ser un gran fracàs a taquilla. En aquesta ocasió Bogdanovich va fer una incursió en el musical més clàssic. El van ajudar alguns dels seus actors preferits: Cybill Shepherd, Burt Reynolds, Eileen Brennan o Madeline Kahn. Esperem que surti en dvd, o algun canal és decideixi a emetre aquesta pel.lícula que com a mínim te que resultar molt curiosa.
Bé, en aquests moments la carrera de Peter Bogdanovich és troba en un moment realment delicat: les seves dues darreres pel.lícules no han anat gens bé. El nou moviment de Bogdanovich és el més ambiciós fins llavors. Recrearà l'època del cine mut, basant-se en gent com Griffith o Allan Dawn. Entre el drama i la comedia, i evidentment l'homenatge cinèfil tan propi del cineasta. La pel.lícula és dira "Nickelodeon, así empezó Hollywood". Una altre vegada treballa amb amics com Burt Reynolds, Ryan O'neil, Tatum O'neil, o John Ritter. La pel.lícula més cara de Bogdanovich. La seva jugada per tornar a primera línea... i fracasa... però fracasa molt. "Nickelodeon" és un altre gran fracàs de Bogdanovich, la seva oportunitat per tornar a triomfar s'esfuma i a partir d'aquí li costarà molt seguir dirigint. Aquí comença a tenir problemes de veritat. En tot cas "Nickelodeon" és una bona pel.lícula, no és mereixia tan fracàs, però certament tampoc figura entre lo millor del seu director. Una altre agradable cinta, rodada amb el seu talent i ofici però que no acaba de trascendir.
Després d'aquest film que no va funcionar, però, Bogdanovich tornaria amb dos esplèndides pel.lícules (que tampoc va triomfar), que sí que figurarien entre les seves millors obres: "Saint Jack, el rey de Singapur" i "Todos rieron".

No hay comentarios: