miércoles, 14 de marzo de 2007

"La ciencia del sueño" (La science des rêves)

"La ciencia del sueño" (La science des rêves)

Director: Michel Gondry

Actors: Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat, Miou Miou

França, 2006. 105 min. Color.


Certes pel.lícules és van a veure amb certa desgana, i al final et sorprenen de veritat. A vegades, potser, fins i tot és millor tenir alguns prejudicis amb alguns films, perque la pel.lícula els faci miques. "La ciencia del sueño" és per mi un d'aquests films. Em feia força mandra veure aquesta pel.lícula (la mateixa que podia tenir amb "Maria Antonieta"), però al final aquests prejudicis van caure fets miques. "La ciencia del sueño" t'atrapa sense problemes, tot i que es un d'aquests films que per les seves característiques depen molt de qui estiguin realitzades, perque poder resultar films insoportables. Aquesta aproximació al món dels somnis i de la realitat podria, sense problemes, resultar horrores... Però Gondry té el prou talent per escapar de tot això i oferir una obra original, fresca, divertida, imaginativa, amb un peculiar concepte del romanticisme, trista, vaja una pel.lícula arriscada, però finalment aconseguida.
Ajuda la manera en que Gondry mostra el món oníric del personatge principal, bonic i poètic, i ajuda evidentment una fantàstica Charlotte Gainsbourg (per cert, parlant de la filla del insigne Serge Gainsbourg, m'han entrat moltes ganes de tornar a veure "Love etc..." una molt bona pel.lícula francesa dels 90, de la qual en parlarem algun dia d'aquests).
Potser una de les poques coses que li grinyolen és la presencia d'Alan Chabat, que aporta al film un toc de comedia tonta i vulgar, en fi, aporta lo pitjo del cinema francés. També apareix en pantalla Miou Miou com la mare d'un Gael García Bernal (que per cert està excel.lent.)
"La ciencia del sueño" potser portarà la càrrega de ser la succesora de "Olvídate de mí", pel.lícula molt aplaudida i reconeguda. Potser alguns la criticaran que no sigui gaire profunda (i jo crec que encara que s'expliqui una història mínima es pot ser profund), i alguns també diran que acaba sent repetitiva. No ho sé, a mi "La ciencia del sueño" m'ha semblat una d'aquelles pel.lícules que t'arriben com un regalet inesperat. Una petita joia.

No hay comentarios: